Masterclass

2019 Masterclasses

 • Cadenhead's: : Batch to the Future
 • Teeling: The Rise of the Phoenix
 • Diageo’s limited Special Releases 2019
 • Kilchoman’s Crazy Casks
 • Progressive Hebridean Distillers present 'The secrets of the Saladin box'
 • Springbank: Belgium's Boujee Springbank Masterclass
 • When whisky meets sherry: BenRiach/Valdespino sherry experience
 • The deconstruction of Hampden
 • Marolo/Nardini
 • Douglas Laing: Blind Tasting secret selection for Belgium exclusive single cask
 • Ferdinand's - Terroir driven spirits from Germany’s No. 1 wine region
 • Highland Park’s limited releases
 • Masterclasses – 2019 – Zaterdag

  Cadenhead's: : Batch to the Future

  Cameron McGeachy
  Zaterdag - 13:30-14:30

  Sluit u aan bij Cameron McGeachy, Cadenhead’s Regional Sales Manager, voor een wel heel speciale tasting waar u een reeks toekomstige bottelingen van Schotland’s oudste onafhankelijke bottelaar in avant-première kunt proeven. Een indrukwekkend exclusieve reeks spirits die nooit eerder werd geproefd door het publiek.

  Aantal vrije plaatsen (indicatie): 0

  Kostprijs per persoon: €30,00

  Teeling: The Rise of the Phoenix

  Darran Lovely
  Zaterdag - 14:00-15:00

  Teeling Whiskey brengt u een unieke Spirits in the Sky selectie van award winning whiskeys uit hun warehouses: vintage reserve single malt, exclusieve pre-releases en zelfs enkele eigenhandige selecties van Alex Chasko, Master Blender & Master Distiller. Deze topselectie is een toonbeeld van het “craftmanship” en de innovatie die Teeling zo meesterlijk beheert in de kunst van destilleren en rijpen.

  Aantal vrije plaatsen (indicatie): 4

  Kostprijs per persoon: €25,00

  Diageo’s limited Special Releases 2019

  Arno Dobbels
  Zaterdag - 15:00-16:00

  De jaarlijkse lancering van Diageo’s gelimiteerde Special Releases is een van de hoogtepunten op de whiskykalender. De collectie omvat enkele van de zeldzaamste en oudste whisky’s van gekende en minder gekende, tevens vaak gesloten, destilleerderijen die zowel ervaren als minder ervaren whiskyliefhebbers toelaat om een glimp op te vangen van de rijke geschiedenis van Scotch whisky. De uitzonderlijke variëteit en kwaliteit in de reeks dit jaar zullen niet teleurstellen. Diageo Brand Ambassador Arno Dobbels kijkt er dan ook reikhalzend naar uit om het verhaal achter enkele van deze bottelingen op natuurlijke vatsterkte, geselecteerd en samengesteld door het vakkundige team van blenders, met jullie te delen.

  Aantal vrije plaatsen (indicatie): 0

  Kostprijs per persoon: €30,00

  Kilchoman’s Crazy Casks

  Olivia Sayers
  Zaterdag - 15:15-16:15

  Olivia Sayers, de rijzende ster aan het Kilchoman firmament, gidst u doorheen een line-up van zes winnende vaten geselecteerd door Kilchoman’s oprichter Anthony Wills tijdens een van zijn marathon tasting sessies. De selectie staat garant voor het volle spectrum aan leeftijden, tufgehaltes, vattypes en gerstsoorten…allemaal “straight from the cask” op volle sterkte.

  Aantal vrije plaatsen (indicatie): 0

  Kostprijs per persoon: €20,00

  Progressive Hebridean Distillers present 'The secrets of the Saladin box'

  Nick Baeyens
  Zaterdag - 17:00-18:00

  Nick Baeyens, Brand Ambassador van de Progressive Hebridean Distillers, begon zijn carrière als barman. Na het winnen van een gerenomeerde whisky cocktail wedstrijd werd Nick bekend om zijn intuïtieve cocktails en een stijl die zich focust op de klant, de spirit en het moment. Al snel begon hij met het vervaardigen van cocktails op basis van vruchten en kruiden die Nick in het wild plukt. De Bruichladdich distilleerderij die ook The Botanist Gin maakt, een gin op basis van wilde kruiden, benaderde Nick. Na het bezoeken van de distilleerderij wist Nick dat hij zijn plaats gevonden had. Bruichladdich's toeweiding voor ambacht, de progressieve aanpak en de logische, maar gedurfde filosofie en visie hebben ervoor gezorgd dat Nick Baeyens met passie spreekt over deze unieke, hoog aangeschreven distilleerderij. In deze tasting krijgt u de kans om enkele exclusieve drams te proeven die nog niet beschikbaar zijn en ontdek je enkele van de technieken die Bruichladdich gebruikt om hun uitzonderlijke whisky's te maken. Deze tasting is voor zowel amateur als ervaren whisky fans een 'must visit'!

  Aantal vrije plaatsen (indicatie): 4

  Kostprijs per persoon: €20,00

  Springbank: Belgium's Boujee Springbank Masterclass

  Cara Wilson
  Zaterdag - 16:45-17:45

  Ontmoet Cara, het nieuwste lid van het Springbank sales team met een selectie “Boujee” whisky zoals dat heet in de volksmond: luxueuze whisky met een nederig karakter. Op het menu staat een select clubje nieuwe bottelingen tot zelfs een handgeselecteerde “cage” bottle om dit Belgisch Springbank feestje compleet te maken.

  Aantal vrije plaatsen (indicatie): 0

  Kostprijs per persoon: €30,00

  Masterclasses – 2019 – Zondag

  When whisky meets sherry: BenRiach/Valdespino sherry experience

  Stewart Buchanan and Pilar Garcia
  Zondag - 13:00-14:30

  Stewart Buchanan, het kloppend hart van BenRiach, een levende whiskylegende, zal een zeer uitzonderlijke masterclass geven. Het zal gaan over sherry-rijping, gaat over wat old school sherry gerijpte whisky precies is. Maar dit gaat ook over sherry omdat dit een dubbele tasting is van ons gloednieuwe sherry-assortiment Valdespino. Vertel het aan niemand… maar wij kunnen zeggen… dit is een masterclass die je nog nooit eerder gezien hebt!!!

  Aantal vrije plaatsen (indicatie): 1

  Kostprijs per persoon: €30,00

  The deconstruction of Hampden

  Angelo Canessa
  Zondag - 14:00-14:45

  Daniele presenteert de reeks van Hampden en doet de ‘deconstructie’ van alle 8 ‘marks’! Exclusief voor SITS, een ongelofelijke tasting voor de eerste keer ooit, met alle expressies en formules die Hampden tot een legende hebben gemaakt in de loop der eeuwen.

  Aantal vrije plaatsen (indicatie): 0

  Kostprijs per persoon: €30,00

  Marolo/Nardini

  Antonio Nardini and Lorenzo Marolo
  Zondag - 14:45-15:45

  Tijdens deze speciale masterclass gaan twee van onze beste grappa producenten, Lorenzo Marolo en Antonio Nardini uitleggen hoe terroir en het rijpingsproces de traditionele Italiaanse spirit beïnvloeden.

  Aantal vrije plaatsen (indicatie): 24

  Kostprijs per persoon: €15,00

  Douglas Laing: Blind Tasting secret selection for Belgium exclusive single cask

  Dale Perry
  Zondag - 15:00-16:00

  A blind tasting of 5 x Exceptional Single Cask whiskies, hand-selected by the Douglas Laing family. All 5 casks are at natural cask-strength, without chill-filtration or artificial colouring. The favourite whisky will be voted for during the Masterclass and then bottled as an Old Particular release, exclusively for Belgium. Slàinte! #HonestWhisky

  Aantal vrije plaatsen (indicatie): 14

  Kostprijs per persoon: €25,00

  Ferdinand's - Terroir driven spirits from Germany’s No. 1 wine region

  Denis Reinhardt / Andreas Vallendar
  Zondag - 16:00-17:00

  Een tasting van het assortiment van de Avadis-distilleerderij met lokale, gedreven producten en de invloed van wijn en wijnvaten

  Aantal vrije plaatsen (indicatie): 29

  Kostprijs per persoon: €15,00

  Highland Park’s limited releases

  Martin Markvardsen
  Zondag - 16:15-17:15

  De nieuwe brand ambassador van Highland Park onthult voor het eerst de nieuwe Single Cask van België en enkele nieuwe limited releases.

  Aantal vrije plaatsen (indicatie): 4

  Kostprijs per persoon: €30,00